reyntjens_dom@skynet.be 03/383 01 75

Onderhoud van Uw Bril

Bij ons kan u terecht voor een gratis oogmeting, indien er zich toch een probleem stelt dan verwijzen wij u door naar een oogarts.

Indien u eens lenzen wil proberen kan u een afspraak maken en kunnen wij u deze aanpassen en leren wij u hoe deze in te zetten en uit te halen.

 

Bewaar uw bril zorgvuldig

Laat hem niet rondslingeren in uw handtas, broekzak,… en leg hem nooit op de glazen. Bewaar uw bril systematisch in een etui of brillendoos. Zo is bij beschermd tegen krassen, stof en schokken. Neem uw bril steeds met beide handen vast om vervorming van de armen en de scharnieren te voorkomen.

Schoonmaken volgens de regel

Reinig de glazen en het montuur geregeld, bij voorkeur met producten speciaal voor het onderhoud van brillen. Indien u tijdelijk niet over dergelijk product beschikt, kunt u gebruikmaken van lauw water met een beetje afwasproduct. Bescherm uw bril tegen onnodige ‘aanvallen’. Kuis hem niet met een zakdoek, een trui of, nog erger, een handdoek. Het beste middel om de glazen te reinigen is een microvezeldoek!

Vermijd grote warmte

Stel uw bril niet bloot aan grote warmte. Door hem in de wagen in de vlakke zon te vergeten, kan het montuur vervormen.

Opgelet op het strand

Zandkorrels kunnen overal tussen kruipen! Spoel steeds even uw bril af onder stromend lauw water als u op strand bent geweest om te vermijden dat u krassen op uw glazen zouden komen.

Geregeld onderhoud bij de optcien

U mag steeds even langskomen voor afstelling van het montuur en een volledig onderhoud van uw bril.