Onderhoud van Juwelen

Al 50 jaar doen wij alle herstellingen van uw juwelen, wij staan met 3 juweliers ter uwer beschikking, sinds 1996 ben ik Christine Reyntjens afgestudeerd als Juwelier Goudsmid in Tna noord  Antwerpen. In 2015 volgde ik nog een extra jaar cursus om van de laatste nieuwe technieken op de hoogte te zijn. In 2016 volgde ik ook nog een cursus 3D ontwerpen, Zodat u als klant uw ontwerp / juweel reeds kan bewonderen op foto.

ONDERHOUD VAN JUWELEN : ENKELE NUTTIGE TIPS !


Voor waardevolle sieraden raden wij een jaarlijkse check-up aan. Daarbij wordt de zetting en de sluiting gecontroleerd, het sieraad grondig gereinigd en opnieuw gepolierd en in dien nodig gerodieerd. Het ziet er dan weer fonkelnieuw uit.

Tip! Draag geen waardevolle sieraden met edelstenen of zonder edelstenen als u zwaar werk doet : door een harde stoot of een slag kan een stukje steen afspringen of de steen kan zelfs gewoon in twee breken.

Onderhoud Parels

Het is belangrijk dat parels nooit met parfum, haarlak en crèmes in aanraking komen. Die beschadigen de parels onherroepelijk. De gouden raad is : eerst haarlak, parfum of andere cosmetica aanbrengen en dan pas uw parels omdoen.  Zo blijven uw parels mooi en zult u er jarenlang plezier van hebben.

Onderhoud van goud
Om gouden sieraden te onderhouden is het voldoende ze te reinigen met Hagerty Jewel clean. Daarna ze voorzichtig met een zachte tandenborstel afborstelen en spoelen in water en dan opwrijven met een zachte doek. Zo krijgt goud weer een mooie glans.